Esztétikai fogászat

Önnek is ismerős a visszafojtott mosoly problémája, a kínos ügyelés arra, hogy fogait elrejtse a világ elől? Szeretne megszabadulni ettől a nyomasztó érzéstől?

Mi az esztétikai fogászat?

Az esztétikai fogászat célja, hogy a páciens ellenállhatatlan mosollyal távozzon a rendelőből a kezelések végeztével. Sokan hajlamosak kizárólag a fogfehérítést érteni az esztétikai fogászat alatt, pedig valójában ennél jóval összetettebb ágazatról van szó. Tág fogközök eltüntetése, tömések cseréje, letört fogak helyreállítása, hiányzó fogak pótlása mind-mind az esztétikai fogászat fogalomkörébe tartozik. Vannak, akik fiatalkoruk óta nincsenek megelégedve fogaik esztétikumával, hiszen nem mindenkinek adatik meg a tökéletes természetes fogsor a ragyogóan fehér és arányos méretű fogakkal.

Ugyanakkor egyre több páciens érzi magát kényelmetlenül fogai természetes öregedése miatt, amelyet szintén az esztétikai fogászat segítségével lehet orvosolni.

Mikor érdemes az esztétikai fogászatot igénybe venni?

Talán az egyik legszembetűnőbb szépséghiba a hiányos fogazat, ami kifejezetten elkeserítheti az embert. A fogak elvesztése történhet baleset, öregedés vagy bizonyos betegségek miatt, de akármi is legyen az ok, célszerűbb minél előbb gondolkodni a fogpótláson. A fogbeültetés ma már az egyik legnépszerűbb fogpótlási eljárások közé tartozik. Nem hiába, hiszen ellentétben a többi megoldással, fogbeültetés esetén nem szükséges lecsiszolni a környező fogakat, ugyanakkor a páciens a pótolt foghoz megtévesztésig hasonló fogimplantátumot kap. A fogbeültetés mindemellett minimális fájdalommal jár, gyorsan elvégezhető.

Nem mindegy kinél szépítjük meg a mosolyunkat

Akár fogbeültetésről, akár egyéb beavatkozásról legyen szó, az esztétikai fogászat kellő hozzáértést és precizitást igényel a szakorvosoktól, hiszen munkájuktól függ a páciens önfeledt mosolya, a külvilághoz való viszonya. A rátermettség és tudás mellett fontos a rendelő technikai felszereltsége is, hogy a beavatkozás a legbiztonságosabb feltételek mellett, a legkorszerűbb technológiát alkalmazva menjen végbe.

A mosolyszépítés során a fogorvos páciensét is bevonva a folyamatba megtalálja a legjobb megoldást, majd a tervezéstől a megvalósításig együttműködnek az eredmény, vagyis a szabályos, természetesen fehér és egészséges fogak érdekében.

Hírek