Az implantációról általában

implantatumA fogászati implantáció a foghiányok pótlásának legmodernebb módszere, amelynek nagyon jó a hosszú távú eredményessége.

A fogászati implantáció célja a páciens szájüregének komplex protetikai rehabilitációja, vagyis az implantátumok segítségével mind funkcionális, mind esztétikai szempontból kielégítő fogpótlás készítése, a többi fog érintése nélkül. A fogászati implantátumok fogpótlás viselése céljából az állcsontokba beültetett, bioanyagból készült úgynevezett „műgyökerek”.

Fogbeültetés tévhitek

Az implantációt sokan fogbeültetés néven ismerik, ugyanakkor szó sincs valódi fog beültetéséről. A beavatkozás eredményeként a manapság leginkább csavar formájú implantátumok külső felszínén megfigyelhető menet segítségével a csontban rögzül.

fogaszati-implantacioAz implantátum belsejében is található menet, amelybe a gyógyulás idejére gyógyulási csavar, azt követően a fogpótlás hordozására alkalmas protetikai fej kerül. A pótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, szinte észrevehetetlen a különbség. Az implantátumokra kerülő felépítmény lehet borítókorona, híd, de akár teljes lemezes kivehető fogpótlás is.

Fogászati implantáció előkészülete

A fogbeültetés egyszerű beavatkozás, ugyanakkor nagy figyelmet, gondos tervezést, precíz munkát és magas szintű szakmai hozzáértést követel.

Ugyanarra a fogászati státuszra több megoldás is alkalmazható, ezért fontos, hogy a legjobb eredmény érdekében minden esetben a kezelő orvossal egyeztetve, a páciens egyéni szájüregi adottságait figyelembe véve készüljön el a kezelési terv.

Hírek